torsdag 16 maj 2013

Pizza Rustica...


Hej på er!

När vi var i London åt vi så underbart goda pizzor på en restaurang som heter Zizzi! Eftersom vi nu bor så långt därifrån har vi experimenterat här hemma och nu lyckats göra en variant på pizza som nästan är lika god som Pizza Rustica på Zizzi's. Här kommer receptet till 2 pizzor:

Deg:
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
ca 2 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Blanda ut med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl. Rör till en smidig deg och låt jäsa övertäckt 1 timme.
Knåda degen lätt med lite mjöl så den inte klibbar. Kavla ut så tunt det går på bakplåtspapper på två plåtar. Pensla hela botten med olivolja tillsammans med en krossad vitlöksklyfta och ställ in i ugnen ca 4-5 min för förgräddning.
Bred ut tomatpuré över hela bottnarna och strö över ett tunt lager med riven ost. Smula även sönder mozarellan. Lägg sedan på de ingredienser du vill ha på pizzan. På pizzan på bilden hade vi:

Riven ost
2 Mozarella-ostar
Skivad grillad fläskfilé
Räkor
Strimlad parmaskinka
Färska skivade champinjoner
Färska skivade tomater
Strimlad rödlök

(Så klart går det bra med vilka ingredienser som helst. Vi brukar ta det som finns hemma.)
Till sist strör du lite mer riven ost ovanpå och kryddar med oregano. Pizzorna gräddas i ugnen på 225 gr ca 15 minuter (eller tills de ser "lagom" ut). Servera med en sallad av strimlad vitkål blandad med en dressing gjord på olivolja, pressad citron, vitvinsvinäger, svartpeppar och salt.

Så himmelens gott!
 L Y C K A   T I L L !!! Kram Anki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar