fredag 26 juli 2013

Hörnet på perrongen...


I vårt lilla hörn på perrongen sitter vi och äter kvällsmat så gott som varje kväll hela sommarhalvåret.
H Ä R L I G T ! Och så grillar vi ofta! Sån här lax i foliepaket är jätteenkelt att göra. Man kan ta annan fisk också så klart! Man häller olivolja på dubbel folie. Lägger på fisken, pepprar, saltar och pressar citron över. Skär lök och andra valfria grönsaker, örter (t.ex. citronmeliss, timjan, dragon, lavendel) och lägg ovanpå. Ringla över ordentligt med olivolja. Gör ett snyggt och stadigt paket av alltihop och lägg på grillen i ca 25-30 minuter. Vi har en kolgrill med lock. Vi brukar lägga kolet på ena sidan och så paketet på gallret på andra sidan. (Alltså, det är bra om inte paketet ligger rakt över glöden, då det lätt blir bränt.) Gott med färskpotatis till och en sås gjord av creme fraiche, gräddfil och örter, rödlök eller något annat gott!
L J U V L I G   H E L G  önskar Anki!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar