onsdag 26 juni 2013

Bullar...

Jag kan inte skryta med att jag är en sådan där som alltid bakar mitt eget fikabröd. Pågens gifflar och Ballerinakex är trogna besökare i vårt hem. Men på semestern gillar jag verkligen att baka - det är likadant varje år! I morse vaknade jag tidigt och bakade bullar! Enligt döttrarna blev de perfekta! Här kommer receptet på...



S T A T I O N E N S   K A N E L - och V A N I L J S N U R R O R 
ca 45 st

50 g jäst
150 g smör
5 dl gammaldags mjölk
0,5 tsk salt
1 dl vit sirap
1,4 - 1,5 l vetemjöl

Fyllning: 
100 g mjukt smör
1 tsk kanel
1 tsk socker
1 tsk vaniljsocker

Garnering: 
Uppvispat ägg
Pärlsocker

Dela sönder jästen i en bunke. Smällt smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt allt bli fingervarmt. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap och nästan allt mjöl. Rör till en smidig deg och låt jäsa under bakduk 30 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen. 
Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den sedan i två delar. Kavla ut deghalvan till en stor fyrkant. Bred på fyllning. Vik ihop degen och skär avlånga snittar som snurras ihop till bullar (man kan också rulla ihop och skära bitar som man lägger  i pappersformar). 
Låt jäsa under bakduk på plåt med bakplåtspapper 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 
Pensla med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna i 5-7 minuter mitt i ugnen. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar